Онлайн-опитування 1005 американців показало, що 73% респондентів згодні з тим, що Сполучені Штати повинні продовжувати підтримувати Україну, всупереч попередженням росії про те, що вона може використовувати свій ядерний арсенал. З цим погодилися і демократи, і республіканці, хоча серед прихильників Байдена таких людей виявилося більше – 81% в порівнянні з республіканцями.

Отримуйте новини в Telegram

66% респондентів заявили, що Вашингтон повинен продовжувати постачати зброю Україні, в порівнянні з 51%, які дали таку ж відповідь в аналогічному опитуванні, проведеному в серпні.

При цьому тільки 35% американців вважають, що проблеми України не є справою США і що їх країна не повинна втручатися. Число таких людей знизилося в порівнянні з 40% в серпні.

Допомога США Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена надала Україні з початку російського вторгнення допомогу в галузі безпеки на суму понад $16,8 млрд.

На цьому тижні Байден пообіцяв Україні новий пакет у розмірі $625 млн, включаючи додаткові мобільні ракетні установки, використовувані в недавньому українському контрнаступі.

У зв'язку з цим посол росії в США заявив, що рішення Вашингтона направити більше військової допомоги Україні становить «безпосередню загрозу» інтересам москви, продовжує кровопролиття і збільшує ризик військового зіткнення між росією і Заходом.

Медіа агентство АСС є в Instagram