Скільки ракет залишилося в росії

Армія ворога з самого початку вторгнення переважала кількістю та ресурсами. В той час, коли росія мала на озброєнні ракети великої й середньої дальності, ЗСУ володіла старими радянськими комплексами «Точка–У», дальністю 120 кілометрів.

Станом на 3 січня в росії залишалося тільки 59 ракет «Калібр», а щомісяця загарбники виготовляли близько 15 таких одиниць. Однак на озброєнні загарбників все ще залишаються тисячі ракет малої дальності типу С-300, які б'ють по прифронтових містах. Зменшення кількості обстрілів може свідчити про те, що росія накопичує запас ракет на зиму або змінює тактику масованих ракетних обстрілів.

В яку суму обходяться  ракетні обстріли України

За 13 місяців повномасштабної війни армія окупантів випустила по нашій державі близько 2475 ракет великої дальності загальною вартістю 12,5 мільярда доларів та близько 2300 ракет малої дальності на суму 3,5 мільярда доларів.Для порівняння, для бомбардування Іраку у 2003 році США використали ракет приблизно на 1 мільярд доларів. Майже аналогічну суму США витратили на ракетний удар по Іраку в 1991 році, під час проведення операції «Буря в пустелі».

Можна зробити висновок, що обстріли України стали однією з найдорожчих ракетних кампаній в сучасній історії.

росія випустила по Україні майже 5 тисяч ракет

росія випустила по Україні майже 5 тисяч ракет

росія випустила по Україні майже 5 тисяч ракет