Для проходження тесту реєстрація необхідна

Це попередній етап реєстрації на мультипредметний тест. Після нього йтиме другий, який триватиме:

1. з 20 травня по 7 червня;

2. з 21 червня по 7 липня.

З 12 липня абітурієнти, які пройшли два етапи підтвердження участі у мультитесті, зможуть завантажити запрошення-перепустку. На ньому будуть вказані: дата, час, а також місце проведення тестування.

Сергій Шкарлет наголосив, що необхідно уважно вибрати населений пункт. Цю інформацію опрацьовуватимуть в Українському центрі оцінювання якості освіти для формування мережі центрів проходження тестування.

Як зареєструватися на мультитест

- Зайдіть на Інформаційну сторінку учасника ЗНО та заповніть спеціальну форму доступу учасникам 2022 року:

- із запропонованого списку необхідно буде вибрати країну або ж регіон України, поблизу якого абітурієнт перебуватиме у проміжку з 18 липня по 4 серпня (період основної сесії тестування);

- зазначити своє прізвище, а також ім'я;

- обчислити математичне завдання та ввести результат у клітинку та натиснути кнопку «Взяти участь у НМТ».

Дивіться нас на YouTube

Після цього абітурієнт отримає повідомлення. У ньому йтиметься про те, що він успішно пройшов перший етап реєстрації. Також буде нагадування про важливість другого.

Під час другого етапу слід буде знову вибрати населений пункт для проходження тестування. І лише після проходження другого етапу можна буде отримати запрошення.

У Міністерстві освіти нагадують про те, що тестування проводитимуть не по всій території України. Його організують лише в тих регіонах, де безпекова ситуація це дозволяє. Тут можна ознайомитися з повним переліком населених пунктів.

На абітурієнтів з окупованих територій очікує спрощений вступ

Відповідне доручення зробив Володимир Зеленський. Він наголосив на важливості підготовки спрощеного вступу до вишів для абітурієнтів з окупованих територій.

Про це він розповів у своєму вечірньому відеозверненні 19 травня. Також міністр освіти отримав доручення, пов'язане з навчанням цієї категорії абітурієнтів на контрактній основі.