«Леопард» оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою та двома кулеметами у різних частинах конструкції. Екіпаж танка - чотири людини. У сюжеті «Сніданку з 1+1» військовий експерт Олександр Мусієнко пояснив, у чому переваги такої техніки для України.

«Їх вироблено понад 2 тисячі, крім того, до них на сьогодні виробляються запчастини. Це теж важливий момент з точки зору їх технічного обслуговування. У Польщі розгорнута їхня ремонтна база», - каже він.

Ще одна перевага танків Leopard - пальне. Двигуни невибагливі, для них не потрібно використовувати спеціальних сумішей чи спеціалізованих компонентів. Відзначає Мусієнко ще один момент - те, що у них дизельні двигуни. 

Новини Медіа агентства АСС є у Viber

І це ще не все: особливо важливо в умовах бою не тільки швидкість і маневровість, але й захист екіпажу. 

«Вони мають гарну броню, мають дальність пострілу до 5 км, здатні вести бойові дії в будь-який час доби та за будь-яких погодних умов», - каже експерт.

«Леопарди» створювалися, аби боротися з радянськими танками, які використовує наш ворог. Вага такого танка - від 50 до 66,5 тонн залежно від модифікації, але це не проблема на території України, зазначає військовий експерт. А от замінити Leopard майже нічим, адже цей танк найбільше підходить для ведення бою у наших ландшафтах. 

Нагадаємо, Уряд Німеччини у середу прийняв рішення про надання українським Збройним силам основних бойових танків Leopard-2.