«Це те, над чим потрібно працювати. Це те, на що має тиснути цілий світ», – наголосив Юсов.

Триває активна робота

За словами представника ГУР, останнім часом обміни відбуваються з достатньо високою інтенсивністю. За минулий тиждень протягом 4 днів відбулося 3 обміни – майже 100 українців повернулися додому з ворожого полону.

«Паралельно триває підготовка до наступних обмінів, найближчим часом будуть новини. Кожен наш захисник, який опинився у російському полоні, має повернутися додому, до родини й до України», – стверджує Андрій Юсов.

Чи можна попів московського патріархату обміняти на українських військових

Як відзначає Юсов, росіян найбільше цікавлять офіцери, люди зі специфічними знаннями та навичками, представники спеціальних військових професій. Наразі по всій Україні відбуваються обшуки в об'єктах УПЦ МП. Ймовірно, затриманих колаборантів можуть долучити до обмінного фонду.

«На прикладі великого обміну і долі Віктора Медведчука Україна показала, що готова демонструвати найбільш креативні підходи, щоб повертати своїх громадян додому. Найменші можливості, які для цього будуть з'являтися – і формальні й неформальні, і публічні й непублічні, і відкриті й закриті – ми точно будемо використовувати», – відзначив Андрій Юсов.

Безумовно, питання з функціонуванням упц мп має бути вирішене. Представник ГУР МО додав, що це важливо для гарантії національної безпеки України.

Що було раніше

Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

СБУ також прийшла з обшуками до упц мп у Івано-Франківську.

Служба безпеки знайшла антиукраїнські матеріали в храмах упц мп на Тернопільщині та Прикарпатті.

Медіа агентство АСС є в Instagram