Найбільша втрата авіації росії з часів Другої світової війни

Знищені військові літаки на аеродромі в Саках, схоже, були бомбардувальниками Су-24 і багатоцільовими винищувачами Су-30.

«Згідно з дослідженнями CNN, це може бути найбільшою втратою військової авіації москви за один день з часів Другої світової війни», – йдеться в повідомленні.

Ще два військові літаки, схоже, були пошкоджені. Цікаво, що супутникові зображення вказують на навмисну атаку, а не на нещасний випадок. Усе через наявність трьох великих кратерів. У росії повідомили, що вибухи також завдали шкоди сусідньому місту. У деяких будівлях повибивало вікна, є знеструмлені багатоповерхівки, пошкоджені магазини і культурний центр.

«CNN перевірили небагато доступних даних про втрати військової авіації за радянських часів. У сучасній росії не свідчить про такі значні втрати від одного інциденту за один день», -  зазначають у дослідженні.

Нагадаємо, мешканців окупованого Криму сколихнула серія гучних вибухів 9 серпня. Потужну «бавовну» привезли до аеродрому «Саки», який ворог використовує для обстрілів України.

Отримуйте новини в Telegram