Про це заявила російська нафтова компанія «Транснєфть». Причина – компанія через санкції ЄС не змогла оплатити послуги. Україна ж надає послуги транзиту на умовах 100% передоплати, пише Медіа агентство АСС з посиланням на 24 канал.

У російській компанії стверджують, що провели платіж за транзит, але кошти повернули на рахунок. Платежі обслуговує «Газпромбанк» – там зазначили, що платіж відхилено через сьомий пакет санкцій.

«Ситуація ускладнюється тим, що європейські регулятори наразі ще не сформували єдиної позиції щодо алгоритму дій для банків різних юрисдикцій, а також не напрацювали порядку видачі зазначених дозволів», – додали у «Транснєфті».

В «Укртранснафті» наразі не коментували

В російській компанії ж заявили, що поінформували міненерго росії, АТ «Укртранснафту» та російських вантажовідправників, які постачають ресурси у напрямку Чехії, Угорщини та Словаччини. Мовляв, опрацьовуються варіанти альтернативного проходження коштів.

«АТ «Укртранснафта» припинило надання послуг з транспортування нафти територією України з 4 серпня 2022 року у зв'язку з відсутністю надходження коштів за зазначені послуги», – наголосила компанія.

Коментарів від «Укртранснафти» наразі не було.

Довідково