В яких умовах перебувають захисники Маріуполя – теж точно не відомо. Але ГУР постійно тримає зв'язок з декількома оборонцями «Азовсталі».

«Сьогодні це головне завдання, в тому числі ГУРу. Знаємо, що вони живі. Що стосується умов, це питання теж відстежується. Сказати чітко, в яких вони умовах, ми наразі не можемо. Але ми точно знаємо, що вони живі. ГУР постійно тримає це на контролі, з деякими з них є зв’язок, і процес щодо їх звільнення не зупиняється ні на годину», – сказав Єрмак.

Медіа агентство АСС є в Instagram

Керівник ОП розповів, що звільнення полонених українських військових координує головне управління розвідки Міноборони. Для цього створили спеціальний центр, до якого входять представники СБУ, Нацгвардії, Міністерства закордонних справ. Умови повернення захисників та терміни Єрмак не коментує. Він каже, що такі питання слід ставити ГУРу. Адже своїми словами він може нашкодити процесу звільнення.

«Оскільки перемовини і консультації ще тривають, кожна деталь має значення, процес дуже непростий. Я б не хотів своїми словами й інформацією якось нашкодити цьому процесу», – заявив керівник ОП.

Єрмак додав, що процес повернення полеглих захисників Маріуполя триває. Станом на зараз вдалося забрати понад 200 тіл наших героїв.

Читайте також: Українські військові втратили контроль над Метьолкіним біля Сєвєродонецька, – Гайдай