Цей прогноз містить як хороші, так і погані новини для людства:

- Різке скорочення чисельності населення дещо пом'якшить екологічні проблеми Землі, хоча й не вирішить їх.

- Разом із тим, скорочення чисельності населення  призведе до старіння людства в цілому та зменшення частки людей працездатного віку, що покладе ще більший тягар на молодь у фінансуванні охорони здоров'я та пенсійного забезпечення.

«Ми знаємо, що швидкий економічний розвиток у країнах з низьким рівнем доходу має величезний вплив на рівень народжуваності. Показники народжуваності знижуються, коли дівчата отримують доступ до освіти, а жінки – економічні можливості та доступ до кращої охорони здоров'я», – каже Пер Еспен Стокнес, директор Центру сталого розвитку Норвезької бізнес-школи та керівник проєкту Earth4All.

Отримуйте новини в Telegram

Цікаво, що у 2022 році Організація Об'єднаних Націй прогнозувала, що населення світу досягне 9,7 мільярда до 2050 року і зросте до 10,4 мільярда до 2100 року. Згодом, за оцінками ООН, населення сягне 11 мільярдів.

Інші дослідження також прогнозували зростання населення. Однак модель Earth4All дещо складніша, вона інтегрує змінні, пов'язані з навколишнім середовищем та економікою. До них відносяться надлишок енергії, нерівність, виробництво харчів, рівень доходів і вплив майбутнього глобального потепління.