В яких європейських країнах скасовують святкові ярмарки

«Скасована подія краща за скасоване життя. Нам необхідно ухвалити «важкі рішення», – підкреслив глава ВООЗ Тедрос Гебрейєсус.

Париж

Нещодавно міська влада Парижа скасувала всі традиційні новорічні заходи на Єлисейських полях.

«Феєрверк не відбудеться, і, на жаль, не буде жодних діджей-сетів», – повідомили у мерії.

Погіршення COVID-ситуації: які туристичні міста відмовилися від святкових ярмарків

Фото ілюстративне з відкритих джерел 

Велика Британія

В останні тижні в Британії стрімко зростає захворюваність на коронавірус. Королева Великої Британії Єлизавета II порушить багаторічну традицію. Вона проведе Різдво не в Сандрінгемському палаці, розташованому в Норфолку. Замість традиційної поїздки члени королівської родини під час свят приїдуть до королеви до Віндзорського замку.

Медіа агентство АСС є в Instagram

Мюнхен

У Мюнхені скасували різдвяний ярмарок через велику кількість госпіталізованих людей, інфікованих коронавірусом.

«Драматична ситуація в наших клініках і експоненціально зростаюча кількість інфекцій не залишають мені іншого вибору», – сказав мер міста Дітер Райтер у вівторок після зустрічі кризової групи щодо ситуації з епідемією.

На Марієнплаці, де зазвичай проводився ярмарок, складно контролювати кількість відвідувачів і перевіряти, чи мають вони сертифікати про вакцинацію чи одужання.

Прага

У зв'язку зі складною епідемічною ситуацією в Празі, організатори скасували культурну програму, яка мала проходити на Староміській площі. З тих самих причин не відбудеться святкове запалення вогнів різдвяної ялинки.