Кондитер Томіхіса Ота винайшов морозиво, стійке до високої температури. Він додав до традиційного десерту поліфенол, який міститься в полуниці, пише Quartz з посиланням на японські ЗМІ.
Поліфенол зробив фруктовий крем більш твердим, з'ясувалося, що нова добавка дозволяє морозиву зберігати форму навіть при 28-градусній спеці.
"Рідкий поліфенол володіє властивостями, які ускладнюють відділення води і масел, що містяться у фруктовому морозиві. Це дозволяє зберігати первинну форму морозива і уникнути його танення", - пояснив творець нового десерту.
Деякі дослідники стверджують, що такий продукт зможе витримати більш високі температури і навіть спрямований на нього потік гарячого повітря. Зараз незвичайне морозиво вже надійшло в продаж в декількох містах Японії.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами