Астронавти Скотт Келлі, Челл Ліндгрен і Кімія Юі вперше спробували на МКС овочі, вирощені в умовах невагомості. Про це повідомили в NASA.
Вони їли свіжий салат ромен. Наголошується, що це далеко не перший урожай, вирощений на космічній станції, оскільки протягом багатьох десятиліть NASA та інші агентства експериментували з рослинами в космосі, проте результати завжди відправлялися на Землю для вивчення, а не вживалися в їжу. Ромен вибрали для перших дослідів, оскільки його легко вирощувати, а для астронавтів він важливий тим, що є багатим джерелом антиоксидантів. Він ріс 33 дні і вимагав приблизно такого самого об'єму води, що використовується на Землі.
Вчені NASA стверджують, що між останнім "урожаєм" лабораторії і вирощеними в звичайних земних умовах овочами немає жодної різниці в поживній цінності.
Однак в космосі гостро стоїть питання ефективного використання простору. Це змушує NASA продумувати спосіб вертикального висаджування рослин. У космічному агентстві також збираються вирощувати невелику капусту і помідори в невагомості, інформує ТСН.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами