Китайські дослідники виявили, що гостра їжа сприяє довголіттю.
У експерименті, результати якого оприлюднили у медичному виданні BMJ, взяли участь близько 500 тисяч осіб віком від 30 до 79 років, пише Російська служба ВВС. Дослідження довело, що у тих, хто систематично вживав гостру їжу, знижується ризик серцево-судинних, респіраторних і ракових захворювань. Крім того, у ході експерименту науковці дізналися, що у перці чилі, який у Китаї додають майже в усі страви, міститься капсаїцин – речовина, яка має протизапальні властивості. Проте, вчені зауважили, що наразі рано говорити про універсальну дію гострої їжі.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами