Шпундра, верещака, чилі кон карне — це назви страв із нового шкільного меню. Загалом у ньому 160 різноманітних страв, які мають забезпечити учня збалансованим та корисним харчуванням. Про це пише ІА АСС з посиланням на ТСН.
У раціоні збільшено кількість фруктів та м'яса, вилучені ковбасні вироби і в рази зменшена кількість цукру та солі.
Отримуйте новини в Telegram
Сьогодні учням однієї з київських шкіл дали скуштувати нові страви. Спочатку на тацях винесли львівський сирник, а в тарілки насипали шпундру. Ще був моркв’яний салат, булгур і йогурт із бананом. Це новий сніданок для школярів. І ним, у межах експерименту, годували четвертокласників.
І там немає ковбас, сосисок чи консервів:
- дозволені спеції;
- збільшена кількість фруктів, м'яса та молочних продуктів;
- є страви для тих, у кого алергія на молоко;
- зменшена кількість хліба, цукру та солі.
Страви не можна смажити. І що це вже давно не роблять. Новий харчоблок переоснащений на сучасний лад. Тут не видно пателень, але є духові шафи.
Наші новини є у Facebook
Такої модернізації дочекалися харчоблоки майже двох тисяч шкіл у всій країні. Це трішки більше, ніж 10% від загальної кількості. Міністр освіти запевняє, що процес триває.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами