Найчастіші порушення у торгових точках, які вже встигли перевірити - відсутність води і санітарних книжок у кіосках із шаурмою, повідомив Інформаційному агентству АСС Олександр Александрюк, керівник ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.
Обстеження розпочали у зв’язку з масовим отруєнням шаурмою в місті Києві та для попередження можливості захворювання на гострі кишкові інфекції.
Читати ще: Які напої шкідливо пити на голодний шлунок та чому
Станом на 07.08.2018 року в Чернівецькій області проведено моніторинг, які займаються реалізацією харчових продуктів швидкого харчування, а саме в 4 – х магазинах, у 2-х заправках, обстежили 19-ть торгових місць на ринках та 3 торгових місця на вокзалах. В результаті роботи 4 місця з реалізації шаурми призупинили свою діяльність, складено 4 протоколи про адміністративну відповідальність, інспекторами ведеться щоденна та посилена відповідна робота.
Наразі фахівці взялись за перевірку кіосків із шаурмою по місту Чернівці.
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області застерігає, що шанси отруїтися в сумнівній точці зростають у кілька разів. Проблеми після вживання фастфуду можуть бути різноманітними. В першу чергу це гострі кишкові інфекції, такі як дизентерія, харчові інфекції, сальмонельоз і навіть черевний тиф, якщо їжу готує інфікований працівник. Захворіти можна унаслідок неправильної обробки продукції, недотримання температурних режимів при зберіганні сировини, сировини сумнівного походження (без супровідних документів), відсутність елементарних умов гігієни у місці приготування.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами