У музеї просто неба в Чернівцях під час обласного етнографічного свята показують давні традиції заготівлі жита, виготовлення борошна й випікання з нього хліба.
Про це з місця проведення заходу повідомляє кореспондент ІА АСС.
Розпочалося свято із хвилини мовчання. Присутні згадали поіменно всіх наших загиблих у боях на сході країни.
Після цього хлопці взяли коси в руки і почали косити жито.
Читайте також: Маркет мов та Монополія: куди піти у Чернівцях на вихідні (АФІША).
Під час свята відбудуться зажинки, заготовлення першого житнього снопа, випікання і пригощання свіжим хлібом з медом, забави, виступи кращих творчих етноколективів та естрадних співаків Буковини й інших областей України.
Впродовж дня працює ярмарок виробів народних майстрів, заклади громадського харчування пропонуватимуть відвідувачам музею та гостям свята смачні буковинські страви та напої.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами