Експорт, кадрові проблеми та вартість виробництва – основні фактори, що впливають на цінники.
Нагадаємо, на початку липня Інформагентство АСС повідомляло, що кілограм філе свинини на чернівецькому ринку можна придбати за 110-115 гривень. Зараз стільки просять за філе індика, а свинина вже за 130 гривень.
Буковинка Наталія Гордей розповідає, прийшла на ринок у Чернівцях і вжахнулася, ціни за тиждень значно виросли. Роздрібна ціна за курячу тушку тепер складає 70 гривень, за кілограм стегенець просять 56 грн, навіть свина печінка подорожчала, за неї правлять до 40 гривень.
Фахівці пояснюють, ціна на м'ясо зросла у всій Україні, передовсім на курятину. Виробники попереджають, що це ще не межа, і нові здорожчання відбудуться дуже скоро. Продавці пояснюють це браком курятини на ринку. Ціна ж виросла через збільшення експорту – цьогоріч за кордон відправили на 42% більше продукції, ніж торік. Українські курчата продаються в Азії і країнах Близького сходу, виробники їх реалізовують по 2 долари за кілограм, йдеться у сюжеті ТСН. У Європі вітчизняна курятина є, але в невеликих кількостях – Європейський союз квотував ввезення української птиці. Але не квотував виїзду українських робітників – а це значно впливає на ціну в Україні, стверджують вітчизняні виробники. Мовляв, ринок праці в Україні останнім часом досить напружений, а кваліфіковані кадри, що працювали на нашому виробництві, переїхали до Чехії та Польщі на більшу зарплату.
Читати ще: М`ясо - раз чи два на місяць. Чернівчани економлять на харчах
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами