Нагадаємо, напередодні 16 осіб отруїлися в одному із ресторанів у селі Мигове на Буковині. Усі вони мали підвищену температуру та блювоту.
Як розповіла у коментарі кореспонденту Медіа агентства АСС головна інспекторка області ГУ Держпродспоживслужби Анжела Косован, це група туристів із Києва, які відпочивали у селі Мигове із 14 січня. Всього у цій компанії було 67 людей, але за медичною допомогою звернулися 16 осіб.
«Усі туристи, яким було погано, відмовилися від госпіталізації. Оскільки увечері вони відправлялися поїздом на Київ. Із учорашнього дня на місці працюють представники лабораторного центру разом із нашими інспекторами. Відібрали воду на дослідження та змив їжі, а також працювали наші спеціалісти по безпечності харчових продуктів», - сказала Косован.
Наші новини є у Facebook
За її словами, поки немає жодних підозр щодо того, чим саме могли отруїтися столичні туристи. Фахівці очікують результатів аналізів із лабораторного центру.
Пізніше на сторінці ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області опублікували відеокоментар начальниці Аліни Гаєвської щодо спалаху гастроентероколіту у с. Мигове Вижницького району.
«Спеціалістами Держпродспоживслужби було негайно розпочато епідеміологічне розслідування, в ході якого відібрано 4 зразки готових страв, які були наявні на харчоблоці, три проби води на мікробіологічні, санітарно-хімічні та вірусологічні показники. Окрім того, було відібрано 20 змивів на наявність патогенної та умовно-патогенної мікрофлори з обладнання харчоблоку, посуду і приміщень та працівників харчоблоку», - сказала Гаєвська.
Дізнавайтесь інші новини Буковини.
Фахівці Держпродспоживслужби провели також раптове обстеження чотирьох працівників на наявність патогенної мікрофлори.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами