У Чернівецькій області клінічно підтвердили два випадки ботулізму. Мати із сином отруїлися консервованими грибами домашнього приготування, які вживали напередодні.
Про це кореспонденту Медіа агентства АСС розповів лікар Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Володимир Приймак.
«У лікарню із отруєнням госпіталізували мати і сина із Усть-Путили. Вони напередодні вживали консервовані гриби домашнього приготування, тому там була підозра на ботулізм. Сьогодні цей діагноз клінічно підтвердився», - сказав Приймак.
Медіа агентство АСС є в Instagram
За його словами, 51-річна жінка потрапила до лікарні у стані середньої важкості, їй ввели протиботулічну сироватку і сьогодні її стан покращився. Її 18-річний син мав легку ступінь отруєння.
Наразі обоє хворих пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні. Їхній стан стабільний.
Ботулізм – це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Вони з’являються там, де продукти для консервування були погано вимиті, пройшли неправильну термічну обробку або саму консерву зберігали неналежним чином. Отруїтись можна домашніми консервами з риби, м’яса та іноді овочів. Також ботулізм може виникнути після споживання в'яленої чи копченої риби та м’ясних виробів, які приготували або продавали з порушенням відповідних правил обробки та реалізації.
Дізнавайтесь інші новини Буковини.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами