Відколи почалось послаблення карантину, мобільні групи, які контролювали дотримання карантинних обмежень, для перевірок поділили весь бізнес за категоріями.
Якщо говорити про магазини, то за місяць перевірили 147 об'єктів, де виявили 77 порушень і склали 1 протокол. Тільки 1 підприємець відмовився виконувати рекомендації головного санітарного лікаря і був оштрафований. Про це розповів у програмі Суть Речей на Радіо 10 Сергій Лазарєв, начальник Чернівецького міського управління Держпродспоживслужби.
Читайте також: Послаблення карантину: як заклади на Буковині відновлюють роботу (ВІДЕО)
«Також протягом цього місяця обстежили 77 об’єктів громадського харчування. Це ті, які мали літні майданчики і яким було дозволено працювати. 39 порушень і 1 протокол. З 39 порушень 1 протокол говорить про те, що все усувається в процесі самої перевірки.
Щодо салонів краси та перукарень, то вони врахували досвід своїх колег і там ми не склали жодного протоколу. Можливо, через те, що це жінки. Вони більш дисципліновані в частині якихось правил.
630 об'єктів – промислова група товарів. З них – 385 порушень». - розповів Сергій Лазарєв.
Дивіться нас на YouTube
За його словами, агропромислові ринки - місця, де найвищий ризик інфікуватися.
«Агропромислові ринки – 25 протоколів за цей місяць. Це те, над чим потрібно працювати. Це найбільш вірогідне місце, де можна бути інфікованим», - додав він.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами