За здоровий раціону у школі відповідальні органи місцевого самоврядування.
У МОЗ перед початком навчального року нагадали правила здорового харчування учнів. Зокрема, дитячий та підлітковий раціон повинен містити менше швидких вуглеводів (солодощі, випічка) і більше тваринного білка (м’ясо, молочні продукти). У підготовці норм були враховані рекомендації та стандарти ВООЗ та Європейської агенції з харчової безпеки.
Читайте ще: Надщерблений посуд, прострочені солодощі, в Кіцманському районі перевірили харчування дітей
Батьки також можуть допомогти дитині харчуватися в школі корисніше. Ось кілька порад:
- акцентуйте увагу на овочах і бобових - вони мають бути основою раціону;
- заохочуйте щодня їсти фрукти та ягоди, молочні та кисломолочні продукти, у невеликих порціях - цільнозернові продукти, насіння та горіхи;
- упродовж тижня готуйте рибу (2-3 рази на тиждень) і м’ясо (переважно птиці і кролика);
- мінімізуйте кількість солі - для дітей 2-3 г на добу, для підлітків менш як 5 г на добу,
- зменшіть споживання цукру: 25-50 г на добу включаючи фруктові цукри;
- використовуйте корисні олії (оливкова, кукурудзяна, лляна, гарбузова, горіхова);
- слідкуйте за водним балансом школяра: дитина має отримувати достатньо рідини і пити не за графіком, а орієнтуючись на відчуття спраги.
Вам буде цікаво: Дорожчає харчування дітей у дитсадках Чернівців
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами