На початок березня 2019 року найдорожче приготувати шашлик у Закарпатській області, і обійдеться він у 267,2грн, тоді як найдешевший в Тернопільській області – 217,4 грн. Різниця у вартості складає 50 грн, або 23%, пише Олексій Дорошенко.
ТОП – 3 найдорожчих регіонів виглядає так:
Закарпатська область – 267,2грн, Харківська область – 262,2грн і Київ – 256,7грн. А перша трійка найдешевших регіонів наступна: Тернопільська область – 217,4грн, Волинська – 226,4грн, Львівська – 235,1грн.
А між лідерами та аутсайдерами розташувались: Дніпропетровська та Чернігівська області – по 235,9грн, Житомирська – 237,6грн, Рівненська – 239,7грн, Івано-Франківська – 240,2грн, Хмельницька – 240,7грн, Полтавська – 242,1грн, Вінницька – 242,2грн, Донецька – 242,9грн, Черкаська – 243,2грн, Херсонська – 244,4грн, Запорізька – 245,1грн, Чернівецька – 245,2грн, Кіровоградська – 247,4грн, Сумська – 247,7грн, Луганська – 248,1грн, Миколаївська – 248,2грн, Одеська – 251,4грн і Київська – 254,5грн.
А тепер розглянемо нашу смачну страву в розрізі складових:
1. Свинина – 2кг
Найбільша вартість в Закарпатській області – 247,6грн
Найменша на Тернопільщині – 199грн.
Різниця в ціні між регіонами становить 48,6грн за 2 кілограми.
2. Цибуля – 500гр
Найдорожча цибуля в Луганській і Тернопільській областях – по 10,6грн
Найдешевша на Львівщині – 9,5грн.
Різниця в ціні – 1,1грн за 500г.
3. Житній хліб – 500г
Найдорожчий у Києві – 12,8грн за 500г
Найдешевший на Тернопільщині – 7,8грн за 500г.
Різниця в ціні становить 5грн на 500г.
Нагадаємо, Укрзалізниця планує з 1 квітня підвищити вартість пасажирських квитків.
Читати ще: Виросла вартість м'яса. Найбільше подорожчало куряче філе.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами