У волонтерів кипить робота: випікають будиночки з пряників. До 15 грудня усі бажаючі ще можуть долучитися до створення солодких шедеврів.
Розпочався останній тиждень приготувань. Виставка-аукціон відбудеться уже 16-17 грудня. Окрім пряникових будиночків волонтери готують ще чимало цікавого: фотозони, солодощі, декор та нагороди переможцям.
- Мета цьогорічної виставки-аукціону - придбання обладнання для дитячої поліклініки, а саме - апарату Форбіс для діагностики та відновлення бінокулярного зору, - розповіла Інформаційному агентству АСС Катерина Пономарьова, волонтер БФ «Волонтерський рух Буковини». – Пряникові будиночки печуть всі, хто бажає, тому наразі не можу сказати, скільки саме лотів будуть представлені на аукціоні. Поки що у мене готові 2 будиночка, ще 2 - у процесі. Також 2 пряникових будиночки приїхали до нас з Ізюму. Дружбу між Чернівцями та Ізюмом зміцнюємо пряниковими чарами! Також уже готова ялинка з пряників, яка прикрасить наше пряникове містечко.
Читайте ще: Пряникове містечко 2017: чернівчанам пропонують створити свій солодкий будиночок
Для тих, хто готовий долучитися до створення смаколиків з пряників, Катерина Пономарьова ділиться рецептом пряників для будиночка середнього розміру:
1.Цукор - 800 г
2. Мед - 1360 г
3. Мелений імбир - 2 ч. л.
4. Мелений духмяний перець - 1,5 ч. л.
5. Мелена кориця - 1,5 ч. л.
6. Мелена гвоздика - 1,5 ч. л.
7. Розпушувач - 12 ч. л.
8. Вершкове масло - 1040 г
9. Яйця - 8 штук
10. Борошно – 4400 г
Глазур:
1. Цукрова пудра - 200 г
2. Яєчний білок - 1 штука
Спосіб приготування:
Розтопити мед та цукор з приправами, додати розпушувач, яйця та масло, потім – борошно.
Вимісити тісто і покласти на ніч в холодильник.
Випікати при температурі 180 градусів 10-12 хвилин.
- Секрет приготування: чітка мета, гарний настрій, перевірений рецепт (саме той, який я запропонувала вище), - додає Катерина Пономарьова. – А ще - терпіння та сильні руки. Усі бажаючі МАЮТЬ долучатися! Останній будиночок буде прийнято 15 грудня о 18:00.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами