Перший міжнародний конкурс «BESTCookFEST Junior – 2016» проходить 1 по 3 червня в розважальному центрі «Панорама» по вулиці Хотинській 43.
Накрохмалені ковпачки, рукавички і тверда рука. Понад сотню молодих кулінарів з усього світу з’їхались до Чернівців на перший міжнародний Чемпіонат «BESTCookFEST Junior – 2016». Змагання проходять три дні. Оцінюють конкурсантів всесвітньо відомі кухарі.
Юні кулінари з України, Ізраїлю, Азербайджану, Палестини , Туреччини приїхали позмагатись у Чернівцях. Маргарита із Полтави готується вразити суддів десертом «Захоплення».
Маргарита, учасниця «BESTCookFEST Junior – 2016»: Дається 45 хвилин, повинна вкластись у час. Я думаю, що смаком я точно повинна взяти. І зовнішнім виглядом також.»
Як зробити із солодощів мистецтво, демонструють київські кулінари. Місяць безсонних ночей та філігранної роботи - і букети квітів із цукрової пасти приголомшують присутніх.
Лариса Рибчук, учасниця «BESTCookFEST Junior – 2016»: Плідно попрацювали, дуже багато ночей не спали, останній тиждень взагалі не спали, і от привезли цю красу. Кому дуже сильно захочеться, можна з’їсти, але , думаю, стільки сил витратили, це не логічно, але всі складові, які ми використовували – їстівні.
Оцінюватимуть учасників, які поки не є професіоналами, всесвітньовідомі кухарі.
Балла Мімоза, член журі Фестивалю, віце-президент асоціації «Смак світу»: Девіз нашої організації це те, що гострі предмети можуть приносити не війну, а задоволення від їжі. Перше, що ми будемо оцінювати, це те, як ці молоді люди підготувались. Якщо вони добре готові – це перший ключ до успіху.
Серед кулінарів в усьому світі найпопулярнішою залишається органічна їжа, впевнена Балла.
Балла Мімоза, член журі Фестивалю, віце-президент асоціації «Смак світу»: У світі завжди в тренді здорова, органічна їжа. Шефи обирають нічим не забруднені продукти, які несуть здоров’я. Особисто для мене важливо готувати для своєї родини. Я готую для сім’ї етнічну албанську їжу лише зі свіжих інгредієнтів. Це твердий йогурт із бараниною.
Чаклуватимуть юні кулінари ще два дні. Вправлятимуться у вмінні готувати першу та основну страви і рибу.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами