Як розповів Медіа агентству АСС священник Православної Церкви України Роман Грищук, за традицією на Великдень відбувається благословіння тих страв, від яких людина відмовилась під час посту.
Наші новини є у Facebook
Тож у кошик ставимо паску, м'ясо, яйця, молочні продукти.
Хрін кладемо на згадку про те, що в старозавітну пасху споживали м'ясо з гіркими травами, хрін - це та сама гірка трава, каже Роман Грищук.
А от чого точно не можна ставити, це - алкогольні напої, зауважив священник.
Медіа агентство АСС є в Instagram
Паска, писанки, крашанки - основні страви Великоднього кошика українців.
Паска — це солодкий великодній хліб. Вона уособлює тіло Ісуса Христа. Українці роблять великодній хліб округлої форми, що нагадує сонце.
Також кладуть до кошика писанки і крашанки насичених кольорів. Додамо, візерунок та барва яєць мають символічні значення для українського народу.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами