Від п'ятниці, 15 травня, разом із закладами громадського харчування, почали працювати і їхні літні майданчики. Як повідомив ІА АСС міський голова Олексій Каспрук, ресторанам, барам, кафе та іншим подібним закладам дозволили встановлювати такі конструкції та приймати відвідувачів.
Вимоги до їхньої роботи висувають згідно з постановою головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.
Перша з вимог - температурний скринінг працівників. До роботи не допускають осіб з температурою вище 37,2°C або з ознаками респіраторних захворювань. У разі контактного вимірювання, градусник необхідного дезінфікувати.
Читайте також: Чернівці - у ТОП-5 міст, де найбільше дотримуються самоізоляції
На відкритих літніх майданчиках відстань між відвідувачами повинна бути не менш як 1,5 метра. Сидіння повинні бути з матеріалів, які легко дезінфікувати. Вхід до приміщення дозволений виключно для користування санвузлом. Шлях до нього повинен бути відгороджений він іншої частини приміщення.
Також повинні бути зони для обробки рук засобами для дезінфекції.
Заборонені паперові меню. Їх потрібно розміщувати для безконтактного ознайомлення, у такій кількості, аби уникнути скупчення біля них клієнтів.
Місце прийому замовлень повинно бути обладнано безконтактними засобами розрахунку.
На працівниках повинні бути маска або респіратор, захисні окуляри та одноразові рукавички.
Отримуйте новини в Telegram
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами