Про це пише ІА АСС з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики України.
«Наші національні страви – надбання, які маємо захищати, бо це частина нашої історичної спадщини, нарівні з традиціями і звичаями. Все це разом і дозволяє сформувати унікальну національну ідентичність кожного народу», - зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.
Відтак 25 учасників дебютного фестивалю з кожної області приїхали до столиці України та за індивідуальними регіональними рецептурами приготували борщі.
Читайте також: Скільки ґаздинь – стільки й борщів: традиції буковинської страви
На заході, який проходив в онлайн-етері в Національній кіностудії художніх фільмів імені О. Довженка, представники Книги рекордів України зафіксували рекорд в категорії «Культура та масові заходи» в номінації «Одночасне приготування представниками з 25-ти регіонів України традиційних українських борщів».
«Я хочу, щоб в Україні з’являлися Борщові вулиці та пам’ятники борщу, щоб в нас був День борщу та ТВ-шоу про борщ», - сказав голова ГО «Інститут культури України», кулінарний експерт, шеф-кухар Євген Клопотенко.
Захід став однією із завершальних стадій підготовки номінаційного досьє для подачі елементу «Культура приготування українського борщу» до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Новини ІА АСС є у Viber
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами