Нарізайте м'ясо шматками із сірникову коробку, маринуйте його в коньяку, соку ківі або граната і гасіть полум'я в мангалі крупною сіллю
П'ЯТЬ ТАБУ ІДЕАЛЬНОГО ШАШЛИКУ
1. Не впадайте в крайнощі: не варто нарізати м'ясо занадто дрібно (шашлик буде сухим) і занадто крупно (зовні може підгоріти, а всередині при цьому не прожаритися). Відмінний орієнтир – сірникова коробка.
2. Не використовуйте для маринаду майонез (при високих температурах з нього виділяється багато шкідливих речовин) і кефір (спотворює м'ясної аромат, залишається зверху плівкою, яка швидко обгорає).
3. Не варто крутити шампура, як шармащик крутить ручку шарманки. Через такий ентузіазм ви отримаєте сухарики з ароматом м'яса. Будьте біля "мартену" сангвініком: шашлик не любить ні суєти, ні загальмованості.
4. Побачивши язики полум'я над вугіллям, не хапайтеся за "вогнегасник" – пляшку з водою: бризки можуть потрапити на м'ясо, і тоді воно просмажиться нерівномірно. Краще використовуйте для цого сіль крупного помелу.
5. Не нанизуйте м'ясо на холодні шампура. Потримайте їх хвилин п'ять над вугіллям: в такому випадку дірочки на м'ясних шматках від проколів будуть відразу ж запечатуватися і не випустять назовні м'ясний сік.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами