"Ми порахували вартість кілограму яловичини, свинини, курячого філе та тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку і мороженої риби. У Києві набір коштує 728 гривень, у Тернопільській області – 595 гривень. Середня ціна по країні м'ясний кошик 650 гривень. Це майже 7% середньої зарплати, 15,6% – мінімальної заробітної плати або 22% для пенсіонера за віком", - написав у Facebook Олексій Дорошенко, директор Асоціації постачальників торговельних мереж.
Яловичину найдорожче продають у Чернівецькій обл. - 146,3 грн/кг. Найдешевше - у Донецькій - 114,7 грн/кг.
На Закарпатті найдорожча свинина - 122 грн/кг. У Тернопільській обл. вона коштує найдешевше - 100,1 грн/кг.
Сало найдорожче продають у Києві - 119,2 грн/кг. Найдешевше - на Волині - 51,8 грн/кг.
У Луганській обл. кілограм курятини коштує 113,7 грн. У Дніпропетровській - 97,3 грн. Тушку у Донецькій обл. продають по 63,2 грн/кг. У Дніпропетровській - 54,2 грн/кг.
Читати ще На Буковині набір круп коштує 95 гривень
Варена ковбаса найдорожче коштує в Луганській обл. - 105,7 грн. Найдешевше - у Черкаській - 73,2 грн/кг.
Морожена риба у Києві обходиться 81,7 грн/кг. В Одеській обл. - 70,5 грн/кг.
"Цьогоріч уряд прогнозував споживчу інфляцію на рівні 6,3%. За підсумками першого кварталу вона становила 8,6%. Водночас зменшився прогноз зростання ВВП - із 3% до 2,5%. Для пересічного українця це означає, що доходи у 2019-му будуть зростати меншими темпами, а рівень цін – більшими", - пояснює експерт.
За 3 місяці 2019-го риба додала до ціни 1%. Подорожчала з 93,2 до 94,1 грн/кг. Із 57,8 до 58,3 грн/кг зросла в ціні куряча тушка. На 0,2% подорожчало філе курки — 104,7 грн/кг. На 0,4% — сало. Коштує 76,6 грн/кг. Яловичина за січень-березень подешевшала на 0,4% — з 128,1 до 127,6 грн. Свинина знизилася в ціні на 3,3% — з 115,4 до 111,6 грн.