Без дезінфекції та дотримання технології приготування їжі. Фахівці Держпродспоживслужби назвали можливі причини отруєння гостей на бенкеті в Сучевенах, Глибоцького району.
Інформаційне агентство АСС розповідало, що 16 липня після весілля у ресторані "Париж" на гострі кишкові інфекції захворіли 23-оє людей. 11 гостей потрапили до лікарні, в сімох із них виявили сальмонельоз, нині стан пацієнтів покращився, повідомили ІА АСС в Глибоцькій лікарні, нових випадків не було. Решту постраждалих лікуються амбулаторно.
Як нам розповів керівник ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Олександр Александрюк, під час епідрозслідування встановлена низка порушень вимог чинного законодавства. Заклад не зареєстрований згідно наказу МінАПК від 10.02.2016 року № 39, відсутні технологічні картки для приготування страв.
"Під час приготування страв ковбасу могли нарізати на дошці, де перед тим розробляли сире м`ясо, виявили ми й порушення товарного сусідства - овочі, риба, печінка, сире мясо зберігались поруч. А страви, які залишились після першого дня бенкету, подали гостям наступного дня ", - повідомив фахівець.
До теми: Пахлава, копчена риба й мідії: отруєння "пляжною їжею" довести неможливо
Довідка про медогляд була лише в кухаря закладу, решту працівників працювали без такого документу.Крім того, у закладі не дотримується дезінфекційний режим.
Наразі роботу ресторану призупинено.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами