Засипте мелені зерна в турку з розрахунку одна з гіркою ложечка кави на 50 мл холодної води. Зважте, якщо ви любите каву з цукром, то варто його засипати вже на цьому етапі, пише ІА АСС з посиланням на elle.ua.
Далі ставимо турку на дуже повільний вогонь або занурюємо в пісок. При цьому не забудьте добре перемішати (лише 1 раз!). Чекаємо на появу світлої пінки, яка в процесі нагрівання ставатиме все темнішою. Як тільки вона почне підніматися по краях - відразу знімайте турку з вогню. В жодному разі не допускайте закипання! Якщо ви обрали зерна середнього або великого помолу, то варто почекати, поки пінка осяде, і довести до кипіння ще раз або два відповідно.
Читайте також: Як приготувати віденські вафлі: найкращі рецепти
- Щоб кава отримала нотки карамелі, перед приготуванням розтопіть на дні турки цукор. Але слідкуйте, щоб він не підгорів!
- Щоб отримати нові смакові відчуття спробуйте додати в уже готову каву крім вершків або молока трішки солі, корицю, свіжий імбир або, навіть, червоний перець.
- Якщо додати м'яту або зварити напій на м’ятному сиропі, то отримаєте каву, що бадьорить та освіжає одночасно.
І ще одна порада: запорука приготування гарної кави – якісна турка. Експерти радять обирати турки з міді. Чим вужче у неї верх, тим смачнішою та насиченішою буде кава. Не варто брати занадто великі турки: ідеальний варіант - на одну-дві чашки.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами