В якості начинки тоді використовувались лісові горіхи. І від них, власне, й пішла перша назва, адже тоді ці горіхи поставлялися з Неаполя. Вафлі стали дуже популярними і були запатентовані під брендом Manner. До речі, він існує і сьогодні. Про це пише ІА АСС з посиланням на bhub.
Як і багато інших рецептів, з роками й цей зазнав ряд змін та доповнень. До вафель почали додавати різні начинки: від меду і свіжих ягід, до бекону та плавленого сиру. Ми наразі пропонуємо вам зберегти два варіанти приготування вафель: з солодкою та солоною начинками.
Для цього варіанту вам знадобляться наступні інгредієнти:
350 г пшеничного борошна вищого сорту;
180 г вершкового масла (80 % жирності);
250 мл пастеризованого молока;
100 г цукру;
8 г розпушувача;
третина лимону;
3 яйця.
Розітріть у мисці вершкове масло кімнатної температури з цукром (поки не розчиняться грудки). Окремо збийте яйця, і в цю масу додайте тепле молоко. Все разом добре перемішайте міксером. Далі - сюди ж додайте вершкове масло з цукром і знову добре все перемішайте.
Борошно змішайте з розпушувачем, лимоном і дрібкою солі. Поступово вводьте в масу з іншими інгредієнтами. В результаті тісто повинно вийти трохи густішим, ніж для млинців.
Випікати віденські вафлі можна як на електричній вафельниці, так і у спеціальній формі для плити. Готуйте з кожного боку не менше 5 хвилин, до готовності, та утворення скоринки.
Читайте також: Як приготувати традиційний соус песто: рецепт
Цього разу варто підготувати:
175 г пшеничного борошна;
2 яйця;
100 мл молока;
1 ст. л. майонезу;
30 г вершкового масла.
Спершу збийте добре яйця. До них додайте молоко і просіяне борошно. Всі інгредієнти необхідно довести до однорідної маси, а потім, додати сюди ж майонез. Знову ретельно перемішати. А далі - можна відправляти тісто випікатися. Та, спершу, змастіть вершковим маслом панель розігрітої вафельниці, щоб запобігти прилипанню.
Щодо начинки, то тут ви можете проявити всю свою фантазію (або, що знайдете в холодильнику): куряче філе, бекон, сир, листя салату, помідори тощо.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами