Але деякі процеси можна спростити та оптимізувати. Щоб полегшити вам життя ми приготували порцію кондитерських лайфхаків.
Якщо у вас немає кондитерського шприца – змайструйте його зі звичайного поліетиленового пакету. Залийте крем в невеликій кульок і щільно його замотайте (щоб вийшло щось на кшталт конусу). Після цього зріжте куточок внизу пакета і через нього вичавлюйте крем та створюйте декор!
Зробити печиво ідеально круглим допоможе туба від використаних паперових рушників. Загорніть тісто у пергамент або плівку, запхайте у тубу та заморозьте. Отриману «ковбаску» треба розрізати ножем на рівні шматки.
Читати ще: Святкові страви до Великоднього столу.
2.Щоб фігурки з печива «тримали» форму, вирізати їх варто прямо на деко, прибираючи надлишки тіста.
Завелика форма для випікання? «Укоротіть» її за допомогою щільно складеного листа фольги.
Відокремити жовтки від білків можна пластиковою пляшкою. Обережно розбийте яйце в миску, а далі візьміть пляшку, трохи стисніть її та піднесіть отвір до жовтка. Розтискаючи пляшку ви побачите, як жовток втягнеться всередину.
Щоб родзинки та горіхи рівномірно розподілялися у кондитерському виробі (не залягли на дно), експерти радять обваляти їх у борошні або в кориці.
За рецептом потрібно використати тепле масло, а ви забули дістати його з холодильника? Поріжте на шматочки, викладіть на тарілці а потім накрийте гарячою банкою або склянкою. Через 5 хвилин масло матиме необхідну консистенцію.
Доволі швидко зробити гарну шоколадну стружку можна за допомогою інструменту для чищення картоплі. Стружка вийде крупнішою та гарнішою ніж на звичайній тертці.
Готовність тіста перевіряйте сірником або зубочисткою. Проткніть пиріг - якщо до сірничка не прилипло тісто - значить він готовий.
Розрізати гарячу випічку краще холодним ножем, а холодну – навпаки, теплим.
Якщо десерт складно різати ножем, скористайтеся зубною ниткою.
Нагадаємо, Як спекти смачну паску. ТОП-20 порад.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами