Маємо відповіді на ці питання! І не тільки…
Якщо під час чищення цибулі залишити хвостики (з боку пір'я), то процес нарізання значно пришвидшиться – адже вам буде легше її тримати. Потім їх просто викиньте.
Прибрати гіркоту з цибулі можна так: після нарізання покладіть її в друшляк і обдайте окропом.
Перевірити свіжість яєць можна за допомогою ємності з водою. Свіжі - залишаться лежати на дні, а от якщо підвівся тільки один кінець – то яйце вже не «першої свіжості».
Очистити яйця від шкаралупи буде легше, якщо при варінні у воду додати невелику кількість соди або оцту.
Щоб яєчня була пишною, потрібно додати до яєць 1-2 ложки холодної води і гарненько збити.
Щоб зробити бульйон прозорішим, легшим і не таким жирним, додайте в нього шматочок льоду.
Пересолений суп врятувати можна, якщо покласти в нього очищену картоплю або крупу в марлі. Ці інгредієнти «заберуть на себе» зайву сіль.
Переварили м'ясо і воно стало жорстким? В такому випадку поріжте його тонкими скибочками, а після засипте нарізаною цибулею, помідорами, додайте олію, лимонний сік та сіль. Дайте настоятися.
Отримати більше лимонного соку з фрукта допоможе проста маніпуляція: покачайте лимон по столу, придавлюючи його рукою.
Важно зняти шкірку з ковбаси? Опустіть «паличку» на хвилинку в холодну воду.
Завжди соліть печінку в кінці приготування, щоб вона була ніжнішою.
Вода не буде литися на плиту і википати, якщо попередньо змастити краї каструлі олією.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами