Зовсім скоро вже настане Великдень, а це означає, що пора готуватися до свята.
Факти ICTV пропонують кілька рецептів пасок, які можуть стати вам у нагоді.
- 5 круто зварених яєць;
- 200 г м’якого вершкового масла;
- 200 г сметани;
- 1 склянка цукру;
- близько 1 кг перетертого на ситі свіжого жирного сиру.
Спосіб приготування:
Розітріть жовтки, вершкове масло, сметану, цукор та сир. Додайте ванільний цукор та півсклянки родзинок (чи цукатів).
Вимішавши, викладіть у вологу марлю і помістіть у якусь форму під гніт, щоб стікала сироватка. Форму залиште на дві доби в холодному місці, потім обережно вийміть паску і зробіть зверху хрест із родзинок.
Читайте ще: Можна вдома йорданською водою: священники розповіли про освячення великодніх кошиків у Чернівцях
Інгредієнти:
- 5 склянок борошна;
- 9,5 склянок молока;
- 7 жовтків;
- 6 склянок цукру;
- 100 г дріжджів;
- 600 г вершкового масла;
- сіль, ванілін.
Спосіб приготування:
Борошно заварити гарячим молоком. Як охолоне, додати розтерті з половиною норми цукру жовтки, дріжджі, розведені в півсклянки молока.
Замісити густе тісто, потроху досипаючи борошно, дати підійти, додати решту цукру, трохи солі й ваніліну, вимісити, додати вершкове масло, ще раз вимісити і покласти у форму. Коли тісто підніметься, випікати в духовці.
Інгредієнти:
- сир – 1 кг;
- яйця — 4 шт;
- ваніль, цукор — 1 скл;
- масло — 100 г;
- горіхи подрібнені — 2 скл.
Спосіб приготування:
Сир протерти крізь сито, додати цукор, ваніль, яйця, масло, добре перемішати. Волоські горіхи підсмажити, подрібнити, перемішати з сиром, додати вершки або сметану, викласти у форму і поставити під прес.
Інгредієнти:
- 800 г борошна;
- 200 г вершкового масла;
- 200 г цукру;
- 1 скл. молока;
- 5 яєць;
- 50 г свіжих дріжджів;
- 200 г родзинок, сіль.
Спосіб приготування:
Розтопити масло, влити гаряче молоко, додати цукор, сіль. Перемішати і охолодити до температури парного молока, після чого всипати борошно, влити розведені в невеликій кількості молока спінені дріжджі, ретельно перемішати.
Поставити в тепле місце. Коли підійде, додати 5 жовтків, 5 збитих у стійку піну білків, родзинки та вимішати. Тісто покласти у гарно змащену маслом і посипану борошном форму, заповнивши її до половини.
Коли тісто підніметься в рівень з краями форми, випікати при температурі 180° до готовності.
Інгредієнти:
- 1 кг сиру;
- 400 г вершкового масла;
- 2 склянки густої сметани;
- 1 склянку цукру;
- 1 склянку вершків;
- 200 г шоколаду;
- 4 яєчні жовтки;
- 2 яєчні білки;
- ванілін.
Спосіб приготування:
Протерти сир через сито, змішати з вершковим маслом і густою сметаною. Потім змішати цукор з вершками і шоколадом, натертим на дрібній терці, додати ванілін.
Розмішувати доти, доки не залишиться крупинок шоколаду. Шоколадну масу змішати з сиром, добре розтерти. Збити густі вершки і яєчні білки, з’єднати з приготовленим сиром. Додати дрібно нарізані цукати та родзинки.
Все перемішати, викласти у пасочницю, накрити кришкою, покласти гніт і поставити на добу в холодне місце.
Від редакції:
Підтримайте якісну журналістику!
Інформаційне агентство АСС - це незалежна медійна платформа, яка працює об`єктивно, оперативно та точно. Вже 5 років ми подаємо нашим читачам лише якісні та перевірені новини. Втім, через кризу та карантин наші рекламні доходи відчутно зменшились! Від тепер ви можете допомогти нам не лише лайком чи репостом, а й донатом.
Кожен донат - ваша підтримка нашої роботи!
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами