До того ж – це чудовий інгредієнт для кулінарних експериментів! А щоб страви були і корисними, і смачними, варто обирати лише якісні продукти. В цьому випадку чудовим рішенням стануть сири від чернівецької марки «Наш сир». Тут потурбувалися про природність складників та про приємне різноманіття сортів сиру. Вам не потрібно їхати закордон, щоб посмакувати відомими сирами. «Наш сир» виготовляє їх прямо у Чернівцях!
Як поєднати це «сирне різноманіття» у смачні страви? Секрет нам привідкрив кулінарний експерт, шеф-кухар ресторану «Чернівці» та готелю «Буковина» Ігор Місевич.
Пропонуємо вашій увазі запечені кабачки, фаршировані морепродуктами та пасту «4 сири» за його рецептом.
Читати ще: Знатні сири виробляють на Буковині.
Для двох порцій цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти:
150 гр. міксу морепродуктів
1 кабачок
200 гр. моцарелли «боканчіні» ТМ «Наш сир»
100 гр. шпинату (свіжого, або свіжомороженого)
50 гр. вершків 30% жирності
Маринад: сіль, перець, базилік, часник (15 гр.), тім’ян, лимон (30 гр.) та соняшникова олія.
Для початку промийте морепродукти та замаринуйте.
Далі - розріжте навпіл кабачок та дістаньте серцевину. Щоб потім зручно було викладати начинку Ігор Місевич радить відступати від бортиків на 0,3-0,5 см.
Розігрійте сковорідку та обсмажте на олії морепродукти. Додайте до них вершки і трішечки затягніть.
Даємо начинці остигнути. А в цей час відправляємо до розігрітої до 180о духовки кабачки на 3-5 хв.
До морепродуктів додаємо половину моцарелли та подрібнений шпинат. Усе це ретельно перемішуємо та начиняємо кабачок. Відправляємо страву до духової шафи на 10-15 хв. За 5 хв. до готовності, посипаємо другою половиною моцарелли та чекаємо утворення золотавої скоринки.
Для цієї страви приготуйте наступні інгредієнти:
70 гр. макаронів «гнізда»
Сири ТМ «Наш сир»:
20 гр з гострим перцем
30 гр. Мішаного
15 гр. Пармезану
35 гр. Копченого
50 гр. вершків 30% жирності
20 гр. сухого білого вина
20 гр. ріпчастої цибулі
базилік та соняшникову олію
У великій кількості підсоленої води відварюємо макарони до стану «альденте».
Тим часом на сковорідці нагріваємо олію і обсмажуємо в ній дрібно нарізану цибулю, поки вона не стане прозорою. Додаємо біле вино і натерті сири (окрім пармезану. Його залишимо для фінального акорду). Усе це помішуємо, допоки не розтопиться сир.
Наступний крок - доливаємо воду (або бульйон) та доводимо до кипіння. Сюди ж відправляємо вершки і знову доводимо до кипіння. Тепер вже можна додати пасту. При цьому ретельно перемішуємо усі інгредієнти.
Викладаємо страву на тарілку, присипаємо пармезаном, прикрашаємо базиліком та смакуємо!
Нагадаємо, що корисні та смачні сири ТМ «Наш сир» ви можете легко придбати на 1 поверсі у ТЦ «Depo`t Center». Власна сироварня дає змогу пригощати чернівчан та гостей міста справді якісною продукцією, що за своїми смаковими властивостями не поступається закордонним аналогам! Тут ретельно обирають молоко та інші продукти, з яких готуватиметься сир, щоб на вашому столі були лише корисні страви. І вони будуть до смаку і дорослим, і малим!
Сир не лише поживний, але й корисний продукт. Тож смакуйте частіше! А «Наш сир» потурбувався про приємні ціни, щоб ви могли ласувати улюбленими сирами не лише у святкові дні!
Експериментуйте з різноманітними сортами та куштуйте просто так! Заходьте частіше по нову порцію у фірмовий відділ на 1 поверсі ТЦ «Depo`t Center».
Дізнатися більше про продукцію ТМ «Наш сир» можна і в соцмережах: Інстаграм, Фейсбук.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами