Сьогодні ми можемо собі дозволити готувати вдома найрізноманітніші кулінарні шедеври. То чому б не приготувати пасту карбонара?
Для приготування цієї страви необхідно придбати спагеті виключно з твердих сортів пшениці, а з сирів обрати пармезан або пекоріно. Отож, сайт НВ радить запастись наступними інгредієнтами:
спагеті - 400 г
панчетта або бекон - 200 г
часник - 2 зубчики
оливкова олія - 3 ст. л.
А для приготування соусу знадобиться:
одне яйце, три жовтки,
70 г сиру пармезан,
сіль та перець.
Розігрійте на пательні оливкову олію та обсмажте на слабкому вогні до рум'яної скоринки бекон, нарізаний невеликими кубиками, разом з часником. Його попередньо розчавіть ножем. До речі, призначення часнику – ароматизація масла, а тому після обсмажування бекону викиньте його.
Читайте ще: Pasta Che відтепер годує обідами
А тепер беремось за основний інгредієнт. У киплячу воду додайте оливкову олію, сіль та спагеті. Варіть до cтану al dente (орієнтовно 10 хв).Після зливаємо воду зі спагеті. Але залиште в окремій ємності трохи більше однієї склянки води.
Наступний крок – змішайте жовтки, яйце, спеції і добре збийте. Сюди ж додайте натертий на дрібній тертці сир. Добре все перемішайте. Покладіть на пательню з беконом спагеті, суміш яєць з сиром і поступово влийте воду, яку залишили. Ще раз усе перемішайте.
Коли будете подавати на стіл – посипте спагеті меленим перцем і тертим сиром. Смачного!
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами