У 2016 році Генеральною Асамблеєю ООН було проголошено особливе свято – День стійкої гастрономії. Датою проведення тематичних заходів обрали 18 червня.
«Сучасна гастрономія уособлює собою тонку зв'язок між духовним життям кожного народу і традиціями, а також культурою приготування їжї, яка в процесі історичного становлення стала основою національної кухні. Величезна різноманітність кухонь світу є важливою спадщиною для всього людства», – йдеться в аргументації ООН. Відтак свято було запроваджено з метою збереження яскравого колориту й унікальних особливостей кожного етносу.
Експерти стверджують, що через явище гастрономії можна запропонувати суспільству масу ідей для пам'ятних заходів. Відтак завдання нового молодого свята зачіпають важливі соціальні проблеми всієї світової спільноти. Наприклад, інструменти розвитку сільськогосподарської галузі, пошук ефективних і безпечних способів поліпшення харчування, підвищення якості їжі, максимальної нешкідливості сучасного продовольства.
Вам буде цікаво: У Путилі Костянтин Грубич варив кукурудзяну кашу та побував на полонині (ФОТО)
Генасамблея ООН привертає до Дня стійкої гастрономії і резолюцією про «перетворення нашого світу в галузі розвитку до 2030 року». Згідно з пунктами документа повинні бути розроблені і впроваджені універсальні, орієнтовані на перетворення завдання і цілі, завдяки яким можна успішно боротися з бідністю, забезпечити гідний рівень життя і водночас захищаючи планету від незворотних трансформацій.
18 червня День ангела у Єгора, Марка, Миколи, Федора, Петра, Георгія, Ігоря.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами