Овочева суміш, приготована власноруч, обійдеться залежно від інгредієнтів у 10–20 грн/кг. Тобто, купуючи суміші, ми переплачуємо в два-три рази за власну лінь, пишуть на dobre.stb
Загальні рекомендації:
1. Під час зберігання великих обсягів продуктів необхідно враховувати, що за одну добу в морозилку можна додавати не більше 1 кг їжі на 8 літрів об’єму. В іншому випадку може статися різка зміна температури в морозилці, що призведе до псування деяких продуктів.
2. Перед заморожуванням продукти необхідно упаковувати в контейнери з щільно прилеглими кришками або спеціальні пакети для заморозки. Або хоча б щільно загортати в папір плівку або фольгу. Це допоможе зберегти колір і текстуру їжі, а також запобігти утворенню зайвих кристалів льоду.
3. Розділіть приготовані овочі на кілька компактних порцій, з розрахунком одноразового використання.
4. Не розморожуйте овочі під струменем гарячої води, адже так ви змиєте все корисне, що в них ще залишилося.
Як заморозити шпинат, щавель, зелену цибулю, базилік, петрушку, кріп
Підготовлену зелень розділяємо порційно. Складаємо у велику миску. Промиваємо. Перекладаємо зелень з миски в друшляк. Промиваємо. Після останнього промивання перекладаємо знову в друшляк і залишаємо на декілька хвилин, щоб стекала вода. Просушуємо. На столі розстеляємо кухонний рушник і викладаємо зелень для остаточної просушки. Далі складаємо зелень в маленькі пакетики, з яких випускуємо все повітря, аби утворився вакуум. Пам’ятайте, все вологе повітря, що залишиться в пакеті, перетвориться на лід, тому важливо максимально його позбутися. Зав’язуємо пакет на вузол і кладемо в морозилку. Потрібно укладати зелень в пакети невеликими порціями (150–200 г максимум) і щільно зав’язувати, щоб вийшов твердий мішечок з мінімальним вмістом повітря.
Як зробити мексиканську суміш на зиму
Нам знадобляться свіжі кабачки, капуста броколі, болгарський перець, перець чилі, морква, горошок, кукурудза.
Капуста броколі дуже ніжна. Досить розділити на суцвіття, промити й обсушити.
Болгарський перець і перець чилі. Перчинки потрібно вимити, очистити від насіння й плодоніжок. Промити. Висушити. Можна нарізати їх на 4 частини соломкою. Не бланшуємо, оскільки вони можуть втратити свої смакові якості.
Кабачок вимити й ретельно висушити паперовим рушником. Якщо в кабачку вже почало утворюватися насіння, то необхідно видалити внутрішню частину. Нарізати кабачок кубиками. Бланшуємо близько 2 хвилин, використовуючи друшляк.
Морквау очищаємо і ставимо в киплячу воду на 2–5 хв. Викладаємо моркву на друшляк, споліскуємо холодною водою, а потім сушимо паперовими рушниками.
Зелений горошок і кукурудза опустіть в киплячу воду й варіть протягом 3–6 хвилин. Потім промийте холодною проточною водою.
Коли овочі готові, фасуємо їх в пакети й заморожуємо. Ми отримали власноруч приготовану мексиканську суміш. Прекрасна основа для всіляких рагу, супчиків та салатів. Оскільки ми використовуємо червоний перець, наша мексиканська суміш буде ідеальною основою для лечо. Можна приготувати нашу суміш з рисом в мультиварці або запекти в духовці з куркою.
Довідково: Заморожування продуктів – це один із найстаріших способів збереження продуктів. З давніх часів людина завбачливо заморожувала рибу, дичину, фрукти й овочі. Першими запатентували цей метод збереження продуктів англійці – майже 200 років тому. На початку XX століття в США винахідник Г. С. Бейкер почав заморожувати фрукти й овочі з певною комерційною метою – зберігати непридатну частину врожаю, щоб продати її пізніше. Проведені експерименти в Німеччині довели, що продукти можна піддавати заморозці швидким способом – за кілька годин. А вже через рік Кларенс Бердс почав розробляти метод заморожування продуктів в маленьких контейнерах (пакетах) для продажу в магазинах. Сьогодні збереження продуктів шляхом різних методів заморозки широко застосовується в усьому світі. В Америці навіть відзначається Національний день заморожених харчових продуктів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати шашлик: поради Супрун
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами
http://aaa-rehab.com
Jamesmum