А, відповідно, різні сири будуть пасувати до різних продуктів.
М'які сири відкриють нові смакові грані з виноградом, яблуками та каперсами. Деякі гурмани радять спробувати їх з копченою рибою, інші - з джемом з чорної смородини. Камамбер доповнить груша, інжир, яблуко та гранат. Сир брі буде неймовірно смачним в поєднанні з полуницею, виноградом та яблуками.
Блакитні сири спробуйте з авокадо і беконом, ананасом, волоськими горіхами, грушею та інжиром. До речі, горгонзола «дружить» з персиками, а рокфор - з яловичиною.
Тверді сири здебільшого розкриваються з ананасами та інжиром. А от сир конте - з бананом, пармеджано реджано - з фундуком, волоськими горіхами і чорносливом. Чеддер і манчего ласуватимуть з обсмаженим мигдалем, а італійський пекорино з червоним перцем середньої гостроти. Смак пармезану ви відчуєте по-новому з динею, персиком, ананасом та ківі.
Ропні (розсільні) сири з сильними ароматами експерти радять куштувати з волоським горіхом і грушею, з слабшими - з яблуком. Так моцареллу, з її пріснуватим смаком, доповнять солодкі екзотичні фрукти: фініки, персики, ківі, айва, і, звичайно ж, виноград.
Сири поєднуються і з овочами: помідорами, огірками і зеленим салатом. Часто їх використовують і для приготування гарячих страв з цвітної капусти та гарбуза. Несподіваним для багатьох є мікс сиру (козячого) і червоного буряка. Та експерти кажуть – це напрочуд смачно!
Що стосується риби, то мабуть, нам більш звично бачити її поєднання з сиром у ставах японської кухні. А ви скуштуйте млинці з сиром та лососем, сирний рулет з сьомгою, запечену рибу під сиром, салат... У вас теж вже розігрався апетит?
Не варто відмовляти собі і у такому задоволенні як запашна кава з сиром. Він або просто подається до неї, або шматочком опускається на дно чашки, а зверху заливається ароматним напоєм. Правила поєднання прості: до чорної кави - насичені сири, до легкого капучіно - більш м'які. Хоча, ви каву з сиром, мабуть, вже куштували: тірамісу – це ж класика!
Чай теж виступає каталізатором сирних смаків. До легких і зелених сортів обирайте м'які кремові сири, з чаями з солодким смаком - солоні, а для напою з сильним, земляним смаком - витримані. Варто відкрити для себе такі чайно-сирні поєднання як: улун і чеддер, дарджіллінг і раклетт, ассам і козячий сир, пуер і рокфор.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами