Любителям кави не слід на день пити більше однієї чашки розчинної або п'яти чашок натуральної. Про це розповіла технологиня кавового виробництва Христина Радчук, пише ІА АСС з посиланням на «Україна 24».
«Я б радила пити тільки натуральну каву, особливо людям старше 45 років. Але якщо вам хочеться випити чашечку розчинної кави, я б не радила пити більше однієї. Якщо говорити про натуральну каву, тут є також велика різниця - це арабіка або робуста. Якщо правильно зварена кава зерен арабіка, то можна випити до 5 чашок на день. Робусти - не більш двох-трьох», - зазначила експертка.
Читайте ще: Кава вдома: секрети приготування
Також Радчук розповіла, яким має бути дозування кави при приготуванні:
«У професійній кава-машині на 17 грамів кави ми отримаємо 30 мілілітрів еспресо. Воду можна додати на смак. Багато людей роблять американо і додають гарячу воду, і це правильна методика. Якщо йдеться про розчинну каву - то 2 грами на 120 мілілітрів води».
Наші новини є у Facebook
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами