Мікрохвильова піч рятує нас у цьому шаленому ритмі життя. За лічені хвилини, а то й секунди, ми можемо підігріти їжу та напої. Проте не все варто відправляти у мікрохвильову. Є продукти, яким, насправді, категорично заборонено туди потрапляти.
1. Гострий перець. Якщо не хочете отримати ефект «перцевого» балончика, тоді у жодному разі не відправляйте гострий перець у мікрохвильову піч. При нагріванні капсаіцин, що міститься у перці, перетворюється на аерозоль, який може обпекти шкіру обличчя та рук.
2. Гриби. Видозмінений під дією хвиль білок може нести небезпеку для кишечника.
3. Грудне молоко та дитяче харчування. При нагріванні у такий спосіб ви просто втратите майже всю користь цих продуктів!
4. Заморожене м'ясо. При розморожуванні зростає кількість мікроорганізмів, відповідно зростає і ймовірність харчових інфекцій.
5. Заморожені ягоди. Окрім втрати користі для організму ви ще й ризикуєте потім відмивати мікрохвильову піч від ягід, адже вони можуть вибухнути.
6. Зелень. При нагріванні у мікрохвильовці нітрати (які можуть міститися в зелені) перетворюються на токсичну сполуку - нітрозамін. В результаті вживання такого продукту може виникнути отруєння і розлад шлунку.
7. Зернові каші. Вивільнені під впливом мікрохвиль вільні радикали з каші, витягують зі слизової оболонки шлунково-кишкового тракту корисні компоненти. А це - не кращим чином позначається на здоров’ї організму.
Читайте ще: Бюджетні лайфхаки для миття мікрохвильової печі
7. Картопля. При нагріванні цього продукту утворюються речовини, що підвищують навантаження на підшлункову та загалом шкодять організму.
8. Кисломолочні продукти. Підігрієте – і вже не отримаєте бажаної користі від продукту. Та й молоко може скиснути.
9. Ковбаса, сосиски, бекон та інші подібні продукти при нагріванні утворюють продукти окису холестерину, що можуть впливати на розвиток серцевих хвороб.
10. Мед. Цей продукт у принципі не рекомендується розігрівати. А в мікрохвильовій печі – й поготів.
11. Яйця. Через різке підвищення температури всередині яйця утворюється пара та підвищується тиск. Саме тому існує висока ймовірність того, що яйце вибухне, як тільки ви захочете очистити шкаралупу.
Отримуйте новини в Telegram
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами