"Шведський стіл в ресторані працює тільки в обід. Вибір страв небагатий - кілька видів м'яса і гарнірів. Відвідувачі платять 97 крон за вхід, а далі можуть їсти все що завгодно в необмеженій кількості. Після трапези тарілку треба віднести на кухню, і, якщо на ній щось залишиться, гостя попросять доплатити 50 крон", - йдеться в повідомленні.
Читати ще Фахівці назвали продукти, які категорично не можна вживати з алкоголем
Зазначається, що інформація про такий порядок розміщена на вході в ресторан, а також безпосередньо в залі.
Чеська торговельна інспекція не знайшла в цій практиці нічого протизаконного. Там зазначили, що ресторан повинен наочно і доступно інформувати споживачів про чинні правила. Оскільки це було зроблено, претензій у перевірочного органу бути не може.
Разом з тим в інспекції зазначили: якщо клієнт відмовиться платити штраф за недоїдену їжу, то ресторан може домагатися виплати єдиним шляхом - через суд.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами