Деякі продукти, які ми звикли подавати як закуску до алкоголю, категорично заборонено з ним поєднувати. Вони заважають правильному засвоєнню алкогольних напоїв і подальшому виведенню токсинів з організму.
Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.
Шоколад
Шоколад у поєднанні зі спиртними напоями перевантажують підшлункову залозу, тому виникає різкий біль в животі або спазми. Часте таке вживання кофеїну з алкоголем може призвести до панкреатиту.
Кава
Ароматна кава для гостей після закінчення вечора може зіграти злий жарт. Розслаблена після алкоголю нервова система раптом отримує потужну стимуляцію. При цьому кава не нейтралізує алкоголь, як заведено вважати, а лише погіршує самопочуття якщо не відразу, то на ранок точно.
Солона їжа
Сіль затримує воду в організмі, викликає відчуття спраги. Мало того що рідкий алкоголь міцно осідає в тілі, доза напоїв також збільшується через постійне бажання пити. Похмілля і сильна інтоксикація організму гарантовані.
Гострий соус
Гостра їжа разом з алкоголем може викликати опік слизової оболонки стравоходу і шлунка – з’явиться печія і важкість у шлунку. До того ж, гострого отруєння і сп’яніння у даному випадку не уникнути.
Цитрусові
Тарілка з цитрусовими, а також лимон з цукром – популярна закуска до алкоголю. Але цитрусові фрукти містять багато кислоти, яка сама по собі провокує проблеми з травленням.
Баштанні
Подати кавуни та дині влітку з алкоголем – ідея, яка приходить в голову багатьом. Але баштанні плоди містять багато цукру, а тому погано засвоюються разом зі спиртовмісними продуктами. Глюкоза засвоюється в першу чергу і заважає виведенню токсинів розпаду спирту. Як підсумок – бродіння в шлунку і кишківнику.
Читати ще: Зручна мандрівка: як зібрати рюкзак у похід
Десерти з алкоголем
Вино з таким десертом – часте поєднання, яке насправді лише підсилює відчуття сп’яніння. Тим більше, для приготування солодощів часто використовується алкоголь не найвищої якості, що може спровокувати сильне отруєння. Виняток – солодощі з утримання молока або кисломолочних продуктів, які запобігають хімічній реакції в організмі, викликані алкоголем.
Свіжі помідори
Овочева тарілка на пікніку – стандарт. Але саме помідори бажано виключити з овочевої нарізки, через те, що в поєднанні з алкоголем він спровокує метеоризм і погіршення травлення. А ось томатний сік або консервовані помідори цілком підійдуть як закуска.
Мариновані огірки
На відміну від помідорів, мариновані огірки не підходять як закуска до алкоголю. Поєднання столового оцту зі спиртом викликає в організму найсильніший стрес. Замість огірків, їжте квашену капусту.
Читати також: На ринках з`явилась кукурудза: як обрати і скільки можна їсти
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами