Зазначається, що ці продукти багаті жирними кислотами омега-3, клітковиною, вітамінами, мінералами, рослинними сполуками та антиоксидантами. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
«Дієта з високим вмістом поживних речовин, в якій особлива увага приділяється рослинним джерелам, пов'язана з більш низькою смертністю і більш здоровим довголіттям», - зазначив доктор медичних наук Цяньчжи Цзян.
За словами дієтологині Емі Шапіро, гарне харчування підтримує постійну енергію, настрій, травлення і якість сну - все те, що сприяє поліпшенню якості життя, особливо з віком.
Ще одна дієтологиня Меггі Мун додала, що близько 75% нашого здоров'я визначається вибором способу життя, а не генетикою.
Отримуйте новини в Telegram
Волоські горіхи. Як зазначили дієтологи, дослідження пов'язують регулярне вживання волоських горіхів зі зменшенням запалення і поліпшенням когнітивного старіння. Також їх вживання в середньому віці може допомогти запобігти раннім змінам мозку, які призводять до хвороби Альцгеймера.
Морські водорості. Низькокалорійні, але багаті клітковиною, вітамінами, мінералами, фітохімічними речовинами та полісахаридами, морські водорості можуть допомогти знизити ризик діабету та серцево-судинних захворювань.
Консервована або сушена квасоля. Містить безліч корисних для здоров'я поживних речовин, включно з рослинним білком, клітковиною, вітамінами і мінералами. Вони також містять поліфеноли, рослинні сполуки, які мають як протизапальні, так і антиоксидантні властивості.
Оливкова олія першого віджиму. Є ключовим інгредієнтом середземноморської дієти. Вона від природи багата на мононенасичені жири і поліфеноли.
Насіння чіа. Рослинне джерело омега-3 жирних кислот і розчинної клітковини. Клінічні випробування показують, що вживання насіння чіа знижує високий рівень холестерину і високий кров'яний тиск, обидва з яких сприяють прискоренню ознак старіння в середньому і літньому віці.
Чорнослив. Містить необхідні поживні речовини для підтримання міцності кісток, включно з вітаміном К, бором, кальцієм, магнієм і фенольними сполуками.
Харчові дріжджі. Будучи рослинним джерелом вітаміну B12, харчові дріжджі додають натуральний сирний смак без додавання жиру або натрію.
Зелений чай. Містить поживні речовини, які можуть знизити стрес і підтримати когнітивне здоров'я.
Трави та спеції. Підтримують здоров'я мозку та серця.
Консервована риба. Багата на жирні кислоти омега-3, незамінні жирні кислоти, які відіграють роль у зменшенні запалення і підтримці здоров'я мозку.
Цілісні злаки. Містять клітковину, яка необхідна для здоров'я кишківника, вітаміни групи В - для енергії, а також вуглеводи з постійним вивільненням - для стабілізації рівня цукру в крові та підтримки довгострокового метаболічного здоров'я.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами