Локшини швидкого приготування дешеві та є часто улюбленим перекусом або стравою для студентів, зайнятих працівників, сімей та тих, хто хоче зекономити на продуктах. Проте, що станеться, якщо їсти таку локшину кожного дня. Про це розповіли у The Independent, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
Локшини швидкого приготування доступні, а одна порція коштує дуже дешево, готується за лічені хвилини та надає ситості. Також її легко зберігати, вона має довгий термін придатності та продається майже в кожному продуктовому магазині.
Попри те, що локшина швидкого приготування дарує гарний смак та швидкість, її поживну цінність можна покращити.
Зазначається, що стандартна упаковка складається з локшини з пшеничного борошна та пакетика приправ. Деякі дорожчі варіанти також містять сушені овочі або хрусткий смажений часник.
«Однак, в середньому, більшість пакетів містять дуже багато солі: типова порція може містити 600-1500 мг натрію, що наближається до або навіть перевищує рекомендовану добову норму споживання (Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує менше 2000 мг натрію на день)», - пояснюють у The Independent.
Тому якщо споживати багато солі, то це може навантажувати серце та нирки. Через те, що локшина зазвичай виготовляється з рафінованої пшениці, локшина швидкого приготування не містить багато клітковини, яка важлива для підтримки регулярного травлення та здоров'я кишківника.
«Миттєві локшини також містять мало білка. Ви відчуєте ситість відразу після вживання миттєвих локшин завдяки рафінованим вуглеводам, але без додавання яєць, тофу або м'яса як джерела білка ця ситість буде короткочасною. Ви знову скоро відчуєте голод», - підкреслюють у матеріалі.
Також цей продукт містить мало поживних речовин, таких як вітаміни та мінерали, що є важливим, адже вони допомагають організму нормально функціонувати та залишатися здоровим.
Ця локшина не зашкодить вашому здоров'ю, якщо її вживати не часто. Однак якщо вона стане вашим основним прийомом їжі, то дослідження розкривають деякі потенційні проблеми зі здоров'ям.
Дивіться нас на YouTube
«Дослідження, проведене серед дорослих південнокорейців, показало, що часте вживання локшини швидкого приготування (більше двох разів на тиждень) пов'язане з підвищеним ризиком метаболічного синдрому, особливо серед жінок. Метаболічний синдром - це сукупність станів, які разом підвищують ризик серцевих захворювань, діабету та інших проблем зі здоров'ям», - пояснили у матеріалі.
Часте вживання солі пов'язане з підвищеним ризиком розвитку гіпертонії, серцевих захворювань та інсульту. Також вживання локшини пов'язують з підвищеним ризиком розвитку метаболічного синдрому, швидше за все, через вміст натрію.
«Дієта з низьким вмістом клітковини також пов'язана з поганим станом кишківника, запорами та підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу та раку кишківника. Відсутність різноманітності в раціоні може означати втрату важливих поживних речовин, що містяться в овочах, бобових, фруктах та цільнозернових продуктах. Ці поживні речовини допомагають захистити ваше здоров'я в довгостроковій перспективі», - підкреслили у виданні.
- додайте овочі (це може бути жменя замороженого горошку, шпинату, броколі, моркви або будь-чого іншого, що є під рукою, щоб збільшити вміст клітковини, вітамінів і поліпшити текстуру);
- додайте білок (це може бути варене або смажене яйце, кубики тофу, боби едамаме, подрібнене куряче м'ясо або консервовані боби, щоб довше залишатися ситим і підтримати здоров'я м'язів та імунітету);
- зменшіть використання пакетиків з приправами (вони часто є основним джерелом солі, тому спробуйте використовувати половину або менше пакетика);
- спробуйте цільнозернові або висушені на повітрі локшини (деякі бренди пропонують варіанти з вищим вмістом клітковини, виготовлені з гречки, коричневого рису або проса).
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами