Згідно з даними, «штормити» Землю почне вже 21 жовтня. У цей день магнітна буря досягне рівня 3 балів. 

Всього ж ця буря продовжуватиметься 9 днів, пік припаде на 22-25 жовтня. У ці дні потужність магнітної бурі досягне позначки в 5 балів. 26 жовтня магнітні збурення злегка ослабнуть (до 4 рівня), а потім ще три дні продовжаться магнітні бурі силою в 3 бали.

Що таке магнітні бурі

Геомагнітні бурі - хвилювання магнітного поля Землі тривалістю від декількох годин до декількох діб, викликане надходженням в околиці нашої планети збуджених високошвидкісних потоків сонячного вітру і пов'язаної з ними ударної хвилі.

Наші новини є у Facebook

Як захиститися від впливу магнітних бур

Магнітні бурі надають несприятливий вплив на здоров'я людей. Сильні спалахи на Сонці особливо негативно впливають на самопочуття метеозалежних людей: деякі відчувають головний біль і нездужання, в інших же вони викликають стрес і депресію.

Тому тим людям, організм яких чутливий до магнітних бур, варто бути готовими й мінімізувати їх вплив на здоров'я.

  • У період магнітних бур в зоні ризику знаходяться люди з серцево-судинними захворюваннями. Напередодні геошторму їм варто проконсультуватися з лікарем і тримати напоготові лікарські засоби.
  • За кілька днів до геомагнітного хвилювання потрібно виключити фізичні навантаження, добре висипатися і більше бувати на свіжому повітрі. Також варто влаштовувати релаксацію у вигляді, наприклад, контрастного душу.
  • Імпульсивним і схильним до нервозності людям рекомендовано приймати заспокійливе на травах, а також уникати кави й пити замість неї чай.
  • Крім того, слід дотримуватися правильного режиму харчування. Зокрема, фахівці радять відмовитися від вживання жирної їжі та алкоголю. Замість цього краще збільшити споживання білка.