Якщо людині вже за 60 років, то, цілком ймовірно, в неї вже сформувалися певні звички, яких вони дотримуються десятиліттями. З деякими шкідливими звичками важко розпрощатися, але це важливо для здоров’я. Особливо важливо приділяти увагу в такому віці здоров’ю серця, пише Parade. Передає Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
Наводяться дані, що середній вік першого інфаркту становить 65 років для чоловіків і 72 роки для жінок. Тому, йдеться в публікації, що для того, щоб знизити ризик інфаркту, велике значення мають щоденні звички.
За словами трьох кардіологів, з якими поспілкувалося видання, є один популярний сніданок, який створює додаткове навантаження на серце. Вони вважають, що вживання ковбаси або бекону щоранку на сніданок шкідливо для здоров'я серця, бо це створює додаткове навантаження на цей орган.
Зазначається, що регулярне вживання будь-якого з цих оброблених жирних м'ясних продуктів негативно впливає на здоров'я серцево-судинної системи, при чому, як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.
«У короткостроковій перспективі регулярне вживання ковбаси або бекону може підвищити артеріальний тиск і рівень холестерину через високий вміст натрію та насичених жирів», - розповів кардіолог Ларс Сондергаард.
Окрім підвищення артеріального тиску, за словами ще одного кардіолога Естель Жан, щоденне вживання ковбаси або бекону на сніданок може посилити запальні процеси в організмі, а також призвести до набору ваги. Зазначається, що це також шкідливо впливає на серце.
Також людям після 60 років кардіологи радять мінімізувати споживання інших продуктів для сніданку, зокрема масла, випічки та смажених продуктів.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами