160-175 мільйонів жінок по всьому світу страждають від захворювань щитовидної залози. Медики кажуть: жінки нездужають в 4-7 разів частіше, ніж чоловіки.
«Жіноча захворюваність на ендемічний зоб у 3-4 рази перевищує чоловічу, а на дифузний токсичний зоб - майже у 10 разів, - розповіла Інформаційному агентству АСС Ніна Ткачук, асистент кафедри хірургії №1 БДМУ. - Новоутворення щитоподібної залози спостерігаються в кожної другої жінки, якій за 50 років. 95% цих захворювань - доброякісні, 5% - злоякісні».
Читайте ще: Більше горіхів і морепродуктів: як попередити хвороби щитовидки
Дуже корисні трав’яні збори з шавлії, живокосту, п’ятипалу (перстачу), деревію, а також сушених водоростей.
Також корисно їсти морську капусту, ягоди чорноплодої горобини, пити сік з картоплі чи суміші картопляного, морквяного соків і соку селери, чи суміш соків картоплі, огірка й буряків.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами