Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини поповнить 5 нових елементів, серед яких — «Культура приготування українського борщу». Про це повідомляють у Міністерстві культури та інформаційної політики, пише ІА АСС з посиланням на УНН.
Як повідомили у відомстві, 6 жовтня 2020 року відбулося чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України.
За підсумками засідання Експертна рада рекомендувала МКІП включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини 5 елементів, серед яких — «Культура приготування українського борщу».
Це важливий крок в рамках підготовки номінаційного досьє до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО, яку здійснює ГО «Інститут культури України».
Дивіться нас на YouTube
Технологія створення клембівської сорочки «з квіткою»;
Великоднє гуляння «Водити Володара» в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області;
Борщівська народна вишивка;
Карпатське ліжникарство.
У серпні МКІП включило до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини 3 елементи — Звичай виконувати танець Аркан з Ковалівкою в Печеніжинській ОТГ, Мистецтво виготовлення звукової глиняної забавки «Валківський свищик» та Технологія виготовлення «воскових» вінків на Вінниччині.
Читайте також: Косівську кераміку внесли до списку ЮНЕСКО
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами